Aromatherapie

BioSenza biedt u een brede gamma aromatherapie producten. Hieronder vindt u sommige van de merken die we annbieden. Bezoek onze winkel en ontdek ons volledige assortiment.

 

Ladrôme

ladrome

 

Aromatherapie draagt bij aan het welzijn van het lichaam door het gebruik van essentiële oliën. De essentiële olie is een vluchtige en geurende stof die afgescheiden wordt door de aromatische planten. Ze wordt verkregen door eenvoudige distillatie van de plant of door mechanische uitpersing van citrusvruchten. Essentiële oliën van La Drôme zijn botanisch en biochemisch gedefinieerd: de identiteit, het geslacht, de soort, de ondersoort, de botanische diversiteit en de delen van de plant zijn duidelijk geïdentificeerd. Er zijn chromatografische profielen beschikbaar voor elk lot essentiële oliën die wij aanbieden.Essentiële oliën van La Drôme zijn biologisch. Oliën van Ladrôme zijn:

  • 100% puur (onverdund en onversneden),
  • 100% natuurlijk (niet onnatuurlijk gemaakt door synthetische moleculen),
  • 100% volledig (ze bevatten alle aromatische principes).

Physalis

Physalis

Aromatherapie komt van het Grieks “aroma” = geur en van “therapia” = verzorging, behandeling. Aromatherapie is een alternatieve methode om zich te verzorgen op basis van geuren met als doel de lichamelijke, geestelijke en emotionele gezondheid te bevorderen. De geuren die gebruikt worden zijn geen parfums, maar krachtige natuurlijke essentiële oliën. Ze werken in op ons lichaam door inname, inademing of via de huid en kunnen ontspannen, stimuleren, de luchtwegen openen, …

Essentiële oliën (etherische of aromatische oliën) zijn de geurige, vluchtige bestanddelen van geneeskrachtige planten, kruiden, bloemen, vruchten, zaden, … Essentiële oliën treft men meestal aan in speciale oliecellen, klieren of kanaaltjes in de plant. De plant produceert ze om velerlei redenen: als “feromoon” om bepaalde insecten aan te trekken of juist als afschrikmiddel tegen bepaalde insecten, als bescherming tegen bepaalde ziekten, … De hoeveelheid essentiële olie is sterk afhankelijk van plant tot plant. Physalis essentiële oliën zijn uitsluitend afkomstig van planten van gecontroleerde biologische teelt of bio wildpluk.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s