Natuurvoeding

Natuurvoeding

Wie kiest voor natuurvoeding, kiest voor zorgeloos genieten. Met de uiterste zorg selecteerden wij uit het marktaanbod, de puurst mogelijke voedingswaren. Dit betekent dat bij de productie werd toegezien om deze vrij van pesticiden, genetisch gemanipuleerde ingrediënten, synthetische bewaarmiddelen, smaakstoffen en geraffineerde suikers te houden. Een zuiver geweten, door zuiver eten. Alle merken die hieronder terug te vinden zijn, dragen smaak en kwaliteit hoog in het vaandel.

Vegetarisch Verantwoord
De lekkere producten van De Hobbit, Abinda, Maya,Tartex, Zwergenwiese en Soto, zijn ideaal wanneer vlees niet op het menu staat. De ruime keuze aan merken, elk met hun verschillende producten, zorgen voor voldoende variatie in de dagelijkse voeding. Wat op zijn beurt weer bijdraagt tot een gezonde en natuurlijke levensstijl.

Knappe Kazen
Als er ooit nog een vraag bestond over waarom kaas iemand een glimlach bezorgt, dit is het antwoord. Kies uit Andechser, Bastiaansen, Bio-Verde en Heirler maar ook uit Lima, Söbbeke, Pur Natur en Demeter. Stuk voor stuk merken die het gebruik van dierlijk stremsel mijden en plantaardige aanvullingen zoeken. Voor wie liever wegblijft van koemelk kan terecht in ons Provamel assortiment. Zeg eens cheese.

Smaakmakers

In de keuken…

  • Biologische olie van topkwaliteit van de merken Emile Noël en Amanprana.
  • Zuiderse heerlijkheden van La Bio Idea, Castagno Bio en Primeal.
  • Gedroogde zaden, muesli en vruchten worden vertegenwoordigd door Ekoland, De Halm en Lima.
  • Geniet van een fijne kopje (granen)koffie, gebrand op eigen bodem door koffie kàn.
  • Lekker broodbeleg en notenpastas van Monki, Fior di Frutta, Rabeko en De Rit.
  • Honing en zoetmakers van De Traay, Haagland, De Pajottenlander en Eko-land.
  • Een Japanse toets aan de maaltijd is gegarandeerd met Lima en Wakama.

Ons assortiment Super Raw Food Lucovitaal verdient een plaatsje in de schijnwerpers.

Wat is superfood dan? Men deelt biologische voedingsmiddelen in drie voedselgroepen, namelijk:

  • Levend, onbewerkt en plantaardige voedsel

Dit omvat alledaagse voedingsmiddelen zoals vruchten, groenten, noten

  • Superkruiden

Deze bezitten versterkende en adaptogene kwaliteiten.
Enkele voorbeelden zijn een paddenstoel genaamd Reishi en Cat’s Claw.

  • SuperFoods

Hier trekken wij de aandacht naar SuperFoods, waaronder men een specifieke verzameling eetbare, supervoedzame planten die niet geheel te classificeren zijn als voedsel, maar ook niet geheel zijn onder te brengen als medicijnen. Men consumeert ze in onbewerkte en biologische vorm, omdat onderzoek aantoont dat levend, biologisch, onbewerkt voedsel het hoogste gehalte aan vitaminen, enzymen, co-enzymen, eiwitten, mineralen en andere voedingsstoffen heeft.

Bij BioSenza vindt u onder andere volgende merken. Bezoek onze biologische supermarkt en ontdek ons volledig assortiment.

Lima

Lima® promoot al meer dan 55 jaar een gezonde voeding voor elk moment van de dag. Alle Lima-producten zijn kwaliteit gegarandeerd, vegetarisch en 100% bio. De strenge normen van Labo Lima® Expert vormden in 1974 het fundament voor het toezicht op kwaliteit van biovoeding in Europa.

Screen Shot 2014-07-18 at 22.27.23

 

AmanPrana

Aman Prana logo

North Sea Challenge: een recreatief evenement voor het goede doel

Het is hoog tijd dat we actie ondernemen om onze zeeën en oceanen te beschermen. Overbevissing, verzuring van het zeewater, vervuiling …..  er drijven hele plastic eilanden rond in de oceanen, vissen worden massaal ziek en sterven uit. De zeebodem wordt een woestijn. Als we zouden kunnen zien hoe het er onder het wateroppervlak uitziet, zouden we geen vis meer eten, geen plastic meer gebruiken. We zouden er alles aan doen om het overblijvende onderwaterleven te beschermen.

Lees meer

Screen Shot 2014-07-20 at 18.05.13

Ekoland

Ekoland gelooft dat de keus voor biologisch een goede keus is. Goed voor jezelf en voor de aarde. Er komen immers geen schadelijke bestrijdingsmiddelen in het milieu terecht en de producten komen tot stand zonder onnodige toevoegingen en met zorg en aandacht voor mens, natuur en dier.

Ekoland

 

Bastiaansen

 

Bastiaans

 

 

Dit is met zorg vanaf begin van de 70-er jaren opgebouwd door Jan Bastiaansen. Zijn dochter Marja Bastiaansen is nog steeds met de haar kenmerkende energie bij ons werkzaam in sales en marketing. Mede door de voorgaande punten is ‘Bastiaansen’ daarom in de loop van de jaren uitgegroeid tot een standaard in de markt. Wat van Bastiaansen komt, is goed!

Eenmaal op dit huidige niveau gekomen is geenszins een teken om ervan te gaan genieten. In alle gelederen van de organisatie is de druk voelbaar om nóg beter te in te spelen op de wensen van de klanten en in alles een hoger niveau te bereiken. Elders op deze site kunt u een goede indruk krijgen over de variëteit van de producten die aangeboden worden en de mogelijkheden die er zijn.

Koffie kàn

koffiekan

Bio-idea

La BIO IDEA producten zijn smakelijke, authentieke, eerlijke en kwalitatieve producten vanuit een zonnig Sicilië; en andere mediterrane landen, waarbij traditie en vakmanschap nog hoog in het vaandel staan.

Bio-idea

Emile Noël

Emile Noel

 

en nog zoveel andere nieuwe merken

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s