Thee, Kruiden en Specerijen

kruiden en specerijen

BioSenza biedt een ruim assortiment aan van diverse thees, kruiden en specerijen en heel bekende merken zoals o.a.

 

Yogi-tee

Yogi Tea

Pukka

pukka

Onze passie ligt bij het maken van heerlijke kruidenthee, waarbij de beste biologische kruiden gebruikt worden. Onze kruidentheëen kunnen op elk moment van de dag gedronken worden, passend bij je behoefte en stemming. Elke melange is samengesteld door onze kruidenmelangeur Sebastian Pole. Hij gebruikt hierbij zijn uitgebreide kennis en kunde van kruiden, om heerlijke biologische kruidentheeën te maken. Elk met hun eigen heerlijke smaak en unieke eigenschappen om je gezondheid in balans te houden. Of je je nu wilt opladen, tot rust wilt komen of gewoon heerlijk wilt genieten van een lekkere kop thee, ons doel is om een perfecte kop Pukka thee te ontwikkelen.

Kwaliteit staat bij ons voorop en daarom gebruiken wij alleen de beste kruiden en specerijen voor onze kruidentheeën. Onze ingrediënten zijn 100% natuurlijk en biologisch, zonder toevoeging van kunstmatige smaak- of zoetstoffen. We reizen letterlijk de wereld af, op zoek naar de beste kruiden, vol smaak! Wij betrekken al onze ingrediënten van zelfstandige boeren om te verzekeren dat dit minimale gevolgen heeft voor het milieu en maximaal voordeel voor de kwekers.

 

yogi tea  

Messmer

Messmer tee

Jacob Hooy

jacob hooy

In 1743 opende Jacob Hooy een kruidenkraam op de Amsterdamse Nieuwmarkt. Hier begon, met de verkoop van kruiden en specerijen, de rijke historie van het bedrijf.

En aan de firma kleeft niet alleen historie, maar ook een brok nostalgie. Nostalgie vooral naar het oude en vertrouwde handelen in kruiden. De geur, die het tot de nok toe gevulde kruidenpakhuis in Limmen zo kenmerkend maakt, doet herinneringen herleven aan de tijd van de V.O.C., wanneer de onverschrokken Oost-Indiëvaarders de wereldzeeën trotseren om hun ruimen te vullen met oosterse kruiden en specerijen. Maar het was ook de tijd van de handelaars in kruiden van de Noord-Hollandse geestgronden die hun waar te koop aanboden op de Amsterdamse Nieuwmarkt.

En midden in die roerige jaren wordt in November 1722 in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam, Jacob Hooy geboren. Als zoon van een “sleper” was hij de grondlegger voor wat later “Jacob Hooy & Co. sedert 1743” zou worden. En nu, ruim 260 jaar later, staat deze naam nog steeds voor vakmanschap en kwaliteit.
Al op 21 jarige leeftijd opende Jacob zijn eerste winkel in drogerijen aan de Barndesteeg en twee jaar later verhuisde hij naar het nu zo overbekende winkelpand aan de Kloveniersburgwal. Hoewel het bedrijf sinds 1846 in handen is van de familie Oldenboom, is de naam Jacob Hooy altijd gehandhaafd gebleven.

Ook de Amsterdamse grachten met zijn statige pakhuizen van weleer zijn er nog steeds, maar de bedrijvigheid rond het laden en lossen van de kruidenschepen is helaas vergane glorie. Maar rond de kruiden, de theeën en de specerijen van nu, hangt nog steeds de mystiek van het vreemde en het aroma van het verre. En bij de groothandel in Limmen kun je nog altijd, uit de ruwe jute zakken en balen, de geur en smaak proeven die door de eeuwen heen al zo kenmerkend waren voor dit hard werkende familiebedrijf. Met zijn belangstelling vóór en kennis ván vruchten, bloemen, planten, wortels en zaden, blijft Jacob Hooy dan ook onverminderd waarde hechten aan alles wat natuurlijk en oorspronkelijk is. Jacob Hooy draagt zijn kennis uit en levert aan groot- en kleinhandel over de gehele wereld.

Screen Shot 2014-07-20 at 16.01.30

 

Piramide

 

piramide thee

Bij Piramide houden we ons al meer dan 30 jaar bezig met biologische thee, kruiden en specerijen. De gedrevenheid waarmee we dat doen en de kennis die we in de loop der jaren hebben opgedaan, staan garant voor heerlijke biologische producten. Onze experts weten precies waar de beste biologische thee, kruiden en specerijen groeien en begeleiden projecten over de hele wereld om de kwaliteit ervan te optimaliseren. Niet voor niets smaken onze biologische producten beter dan gewone!

Het Piramide merk is een sterk A merk met een eigen merkpositionering en uitstraling. Het assortiment bestaat uit aantrekkelijke en innovatieve producten tegen een redelijke prijs. Op deze site is alles te vinden over de thee, kruiden en specerijen die we in ons assortiment hebben. Maar kijkt u bijvoorbeeld ook eens bij één van onze projecten om te zien waar onze heerlijke producten vandaan komen, of verras uzelf of uw gezin eens met één van de recepten, natuurlijk bereid met onze heerlijke keukenkruiden.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s