Voedingssupplementen

BioSenza biedt u een brede keuze aan voedingssupplementen waaronder volgende merken. Bezoek onze winkel en ontdek onze hele gamma.

 

Altisa

altisa-calcium-magnesium-balanced-vrouw-100-tabletten_nl-thumb-1_500x500

Altisa biedt een zeer ruim en gevarieerd gamma voedinssupplementen aan. Er zijn tal van vitaminen te verkrijgen. Altisa heeft producten om de weerstand te verhogen, de darmflora te optimaliseren of de bloeddruk op peil te houden. De kruidenthee van Altisa werkt zeer heilzaam. Neem een kijkje in het aanbod.

Mannavital

mannavital

Voor het uitbouwen van het Mannavital-gamma werd niets aan het toeval overgelaten. De supplementen worden allen gekozen en/of samengesteld door een arts, gespecialiseerd in kruidengeneeskunde en orthomoleculaire therapie, die de vinger aan de pols houdt van de wetenschappelijke literatuur.

 

Fytostar

fytostar

 

fytostar

FYTOSTAR  biedt een ruim assortiment voedingssupplementen van uitzonderlijke kwaliteit aan, een hulp voor tal van indicaties. Onze producten onderscheiden zich door de strenge selectie van de grondstoffen, de bestudeerde dosering en de synergie van hoogwaardige bestanddelen voor een optimaal resultaat. Kwaliteit en veiligheid op basis van internationale wetenschappelijke studies en meer dan 20 jaar ervaring in de gezondheidsector. Formules ontwikkeld door ons wetenschappelijk team, als ondersteuning van de hele familie in elke situatie.

Ortis

ortis

Onderzoek heeft de doeltreffendheid van de fytogezondheid al lang bewezen. Ook de ruime kennis van planten waarover men beschikt, zorgt ervoor dat fytogezondheid vandaag door een groot deel van de wetenschappelijke gemeenschap erkend wordt. Deze zachte en natuurlijke methode is gebaseerd op de extractie van het actieve bestanddeel van een plant (de moleculen in hun organen dus: wortel, stengel, blad, bloem, volledige plant), dat vervolgens wordt verwerkt tot capsules, vloeistoffen, poeders, tabletten enzovoort. Bepaalde aanhangers consumeren de verse of gedroogde plant ook in de vorm van geconcentreerd sap of infusies.

Physalis

Physalis

Deze producten bieden een natuurlijke oplossing voor talrijke kleine kwaaltjes (vermoeidheid, verzwakte weerstand, verkoudheden, slapeloosheid, stress, nervositeit, pijnlijke gewrichten, slechte stoelgang, overgewicht, te hoge cholesterol of bloeddruk, PMS, vermoeide ogen, …) waarvoor we anders al te vlug naar een chemisch middel grijpen. Exclusieve samenstellingen op basis van gestandaardiseerde plantenextracten, vitamines, mineralen, vetzuren, essentiële oliën en andere actieve molecules. Natuurlijk, veilig, doeltreffend en samengesteld volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten. Voortdurende innovatie en productvernieuwing dankzij een doorgedreven R & D. Altijd natuurlijk, Bio indien mogelijk, maar nooit ten koste van de efficiëntie van het product. Ondubbelzinnige en volledige vermelding op elke verpakking van de actieve bestanddelen van ieder ingrediënt. Productie volgens strenge GMP-normen. Uitsluitend te verkrijgen in speciaalzaken!

Vogel

LOGO_RGB

 

Het werk van Alfred Vogel is gebaseerd op een levenswijze en heilwijze die volledig georiënteerd is op de natuur. Nog steeds, of misschien wel juist in deze tijd, zijn deze principes heel actueel.

1. Natuurlijkheid en levenskwaliteit
Een leven in harmonie met de natuur staat gelijk aan levenskwaliteit. Ons leven is zinvol wanneer we een zo groot mogelijke harmonie met de natuur nastreven.

2. Voorzorgsmaatregelen voor de gezondheid
Onze gezondheid wordt voor een groot deel bepaald door voorzorgsmaatregelen. Bij gezondheid of klachten gaat het vaak niet om slechts één enkel orgaan, maar is er een duidelijke samenhang met levensinstelling, levensomstandigheden en levenswijze. Het is belangrijk bewust en uit vrije wil te besluiten natuurlijk en uitgebalanceerd te eten, voldoende te bewegen en op de signalen van ons eigen lichaam te letten.

3. Eigen verantwoordelijkheid
Voeding en gezondheid zijn nauw met elkaar verbonden. De zorg voor gezondheid is primair een eigen verantwoordelijkheid.

“Je moet een arts of therapeut zien als berggids,” zei Alfred Vogel vaak, “hij gaat voorop en wijst de weg, maar die weg moeten wij wel zelf afleggen.”

Het advies van Alfred Vogel luidt:

“Volwaardige voeding op overwegend vegetarische, zuivere en basenrijke basis en voor een groot deel bestaande uit rauwkost levert een belangrijke bijdrage aan een sterke gezondheid en balans op de lange termijn.”

4. Evenwicht als levensprincipe
Harmonie in jezelf en met anderen is bepalend voor de gezondheid. Het gaat erom balans te vinden tussen inspanning en ontspanning, tussen werk en rust, tussen geestelijke en lichamelijke activiteit. Gebrek aan evenwicht en harmonie veroorzaakt vaak allerlei ziekten.

5. Respect en sympathie
Zorgvuldig omgaan met de natuur en haar hulpbronnen is van het grootste belang. Onze houding wordt gekenmerkt door respect en sympathie voor alle levende wezens. Wij zijn tegen roofbouw op de natuur en de ongecontroleerde verzameling van heilzame planten in het wild.

6. Het gezondheidsstreven is een natuurwet
In de totaalheilwijze worden niet alleen ziektesymptomen onderdrukt, maar wordt gezocht naar de onderliggende oorzaken. Dit heeft vaak tot gevolg dat de levenswijze aangepast moet worden.

“Het is nooit te laat om de natuur te steunen in haar gezondheidsstreven, want de wet der natuur schrijft het behoud van leven voor.”
Alfred Vogel

7. Het holistische principe
“Elke plant vormt in zichzelf een compleet product, want het gaat om een recept waaraan intelligentie, een vooruitziende blik en wijze planning ten grondslag liggen.”
Alfred Vogel

Wij behouden de natuurlijke combinaties van alle werkzame stoffen van planten. Het zaaigoed wordt opgekweekt op gezonde grond en op biologische wijze, dus zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen.

8. De kracht van liefde
“Laat je bij alles wat je doet leiden door liefde. Liefde is de grootste kracht in het universum.”
Alfred Vogel

Grünwalder

grunwalder

Grünwalder® n°1, kies de natuurlijke weg !

Grünwalder® n°1 kruidentabletten bevatten 7 planten die bijdragen aan de natuurlijke stoelgang waardoor deze zijn normaal ritme en evenwicht terugvindt.

Grünwalder® n°1 kruidentabletten zijn tabletten op basis van planten die goed verdragen worden.

De synergie van 7 planten (senna, aloe vera, sporkehout, echte karwij, rabarber, venkel, cascara) zorgt voor een natuurlijke oplossing. Deze kruidentabletten worden het best ‘ s avonds ingenomen voor een optimaal resultaat.

 

Isla moos

thumb_isla_moos

Isla keelpastilles helpen bij kriebelhoest, schorre keel en overbelasting van de stem door veelvuldig gebruik of een droge lucht (airco/verwarming). Isla onderdrukt de kriebel, verzacht de keel en houdt je stem in optimale conditie.

Op deze site vind je meer informatie over isla keelpastilles, voor wie het bedoelt is en wat IJslands mos is. Ook wordt de werking van de stem uitgelegd en worden er tips gegeven voor de stem. Daarnaast kun je een verkooppunt in de buurt zoeken. Natuurlijk willen we ook graag weten wat jij van isla vindt

Membrasin

 

membrasin

 

Membrasin is een zuiver olie-extract dat wordt gewonnen uit de pitten en het vruchtvlees van duindoornbessen. De duindoornbes helpt bij droge ogen, droge mond en droge slijmvliezen en helpt het de gezonde huid van binnenuit. Duindoornbes draagt bij aan de functie van de slijmvliezen bij droge ogen, droge huid en droge slijmvliezen. Daarnaast helpt vitamine A bij een normale werking van de slijmvliezen, het behoud van een normale huid en een goede conditie en vochtbalans van de ogen. De honderd procent natuurlijke olie bevat de bekende omega-3, -6 en -9 vetzuren en, naast de bouwstof voor vitamine A, vooral ook omega-7. De duindoornbes bevat van nature Omega-7, als één van de weinige vruchten.

Minami Nutrition

MinamiNutrition-Header

Bij Minami Nutrition beseffen we maar al te goed dat we de verwachtingen moet inlossen van personen die met hun eigen gezondheid begaan zijn. Daarom formuleerden wij een uitgebreid gamma aan hexaanvrije omega-3 supplementen die stuk voor stuk beantwoorden aan de hoogste zuiverheid, concentratie en kwaliteit. Ze zijn overigens volledig milieubewust geproduceerd.

 In plaats van simpelweg als “Goed” bestempeld te worden, zijn wij erkend als “Beste” omdat wij de enige EFP™ visolie van farmaceutische kwaliteit op de markt brachten, die bovendien zonder hexaan wordt geproduceerd. Wij gebruiken een gepatenteerd CO2 EFP™ (Environmentally Friendly Purified) distillatieproces dat door gerenommeerde wetenschappers wordt geprezen. Hierdoor zijn wij er zeker van dat wij de meest geavanceerde productietechniek gebruiken om op de best mogelijke manier tegemoet te komen aan de honderdduizend trouwe klanten van over de hele wereld.

Propolisproducten

18_079350af52743c2747adacaa57c86dc4

Beschrijving
Propolis is een door bijen gemaakte substantie, op basis van hun afscheidingen en een reeks harsachtige, gomachtige en balsemachtige stoffen van plantaardige oorsprong.

Afkomst
Propolis wordt door bijen verzameld op bepaalde delen van planten (vooral knoppen). De belangrijkste boomsoorten die propolis produceren zijn naaldbomen (schors van dennen, grenenbomen, sparren) en de knoppen van meerdere soorten elzen, wilgen, berken, pruimenbomen, essen, eiken, iepen, populieren (die de belangrijkste bron lijken te zijn) en paardenkastanjes.

Gebruikte delen
Na de oogst wordt propolis doorgaans gebruikt als tinctuur.

Aktieve bestanddelen
Er bestaan verschillende soorten propolis. De samenstelling van propolis is erg variabel en complex. Meer dan 300 verschillende bestanddelen werden geïdentificeerd. Propolis bevat vooral harsen en balsems (50 tot 55%), was (30 tot 40%), vluchtige of etherische oliën (5 tot 10%), pollen (5%) en diverse materialen (5%). Daarnaast bevat propolis veel andere elementen zoals organische zuren, talrijke flavonoïden, oligo-elementen en veel vitaminen.

Gebruik
Propolis werd door de oude Egyptenaren gebruikt voor het balsemen van hun doden. De samenstelling van propolis varieert afhankelijk van het nest, het gebied, het seizoen en de bijenkorf.  Het is dus moeilijk om gecontroleerde klinische proeven uit te voeren. De resultaten van een studie kunnen dan ook niet betrouwbaar worden geëxtrapoleerd naar een propolis met een andere samenstelling. Traditioneel werd de stof gebruikt tegen keelpijn, brandwonden, als antisepticum of om de immuniteit te versterken.

 

Salus

salus__die_ganze_welt_des_tees

Salus staat al meer dan 95 jaar voor de hoogste kwaliteit natuurproducten. Een team van wetenschappers zorgt dat alle producten aan de laatste wetenschappelijke bevindingen voldoen. De eisen die Salus aan haar producten stelt, zijn hoger dan wettelijk is voorgeschreven. Salus houdt zich aan de richtlijnen van GMP, dat staat voor Good Manufacturing Practice. GMP omvat internationale kwaliteitsrichtlijnen voor de productie.

De strenge selectie begint al bij de teelt van de grondstoffen. Alle planten en kruiden die Salus gebruikt, zijn waar mogelijk biologisch, dus geteeld zonder kunstmest stoffen en chemische bestrijdingsmiddelen. De schoonste gebieden ter wereld zijn geselecteerd voor de Salus kruidentuinen. Eenmaal bij de fabriek in Duitsland aangekomen, vindt een grondige controle plaats van de inhoudsstoffen.

Ook tijdens het gehele productieproces vinden voortdurend controles plaats op zuiverheid en het gehalte aan actieve stoffen. Speciale productietechnieken zorgen voor het behoud van de werkstoffen in de kruiden en voorkomen dat het milieu onnodig belast wordt. Salus elixers, tabletten, plantensappen en theeën mogen dus gerust ‘de natuur in optima forma’ genoemd worden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s